dijous, 28 d’agost del 2008

Gossos

Volia començar una petita sèrie de posts al blog ( que segur que anirà saltada ) sobre els animals que em vaig trobant. El que semblaria normal degut al país en el que em trobo, és que fos la vaca la que encetés aquesta sèrie, però no, els gossos d’aquí m’han cridat molt més l’atenció.

Pel que he vist en aquest temps a Vedanthangal, podria classificar els gossos en tres tipus bàsics.. el tipus A, el B i el C ( mireu fotos )

Gos tipus A





El tipus A és un gos petaner, de raça desconeguda, de color negre bastant fosc, ple de polls segurament, tot i que mai m’hi acosto gaire per comprovar-ho, amb moltes ferides arreu del cos per les múltiples baralles amb altres gossos.

El seu caràcter es més aviat espantadís, lliure tota manera, només n’he vist un amb una mena de corretja, just el de la foto, defuig bastant el contacte amb els humans, possiblement per que li foten pedrades per treure-se’ls de sobre, o senzillament els diuen ‘po, po’ que vindria a ser un ‘marxa, marxa’.

Difícilment et borda mai, tot i que si li agrada fer-ho amb d’altres gossos tant del tipus A, com del B o el C, amb qui munten baralles territorials especialment als vespres, que em sembla que es quan es fan sentir més.

Els trobes a tot hora i tot arreu, i impressionen especialment al vespre quan tornant per la carretera fosca els enfoques amb el frontal i només hi perceps la brillantor dels seus ulls. De vegades també els trobes al mig del carrer, esbudellats, dons ningú es preocupa de treure’ls desprès de una atropellament. El tipus A és aquell típic ‘gos-gos’ que pintarien els nens de una escola.

Del tipus B n’hi ha tants com del tipus A, és de color marró generalment clar i la resta de característiques son iguals al tipus A.

Tipus B






Del tipus C n’hi ha molts menys que del tipus A o del B. De colors barrejats, de vegades amb tons grisos, d’altres amb taques de múltiples colors, però essencialment iguals que els tipus A i que els tipus B.

Tipus C








Coi, aquí tots els gossos son iguals!!!!

I la pregunta és.. que fan els gossos aquí?? ( no son el millor amic de l’home, no vigilen, no se’ls mengen, no acompanyen als cecs, .. )